sendvic-caprese

Tento recept na sendvič Caprese je ideální na piknik. Tento vegetariánský sendvič obsahuje rajčata, čerstvou mozzarellu a krémovou bazalkovou omáčku. Z receptu získáte 2 velké nebo 4 střední sendviče.

Ingredience

Dva velké nebo 4 menší sendviče:

  • 1 bageta (450 g)
  • 1 lžíce hustého balzamikového octa nebo balzamikové polevy
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 a ½ šálku baby rukoly
  • 1 kulička mozzarelly (227 g)
  • 2 středně zralá rajčata nakrájená na 0,5 cm silná kolečka
  • vločková mořská nebo klasická sůl

Krémová bazalková omáčka:

  • 1 malý nebo ½ středního stroužku česneku, nahrubo nasekaný
  • ½ šálku majonézy
  • ½ šálku (28 g) lehce zabalené čerstvé bazalky
  • ¼ lžičky jemné mořské soli
  • hodně čerstvě mletého černého pepře, podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 205 °C.
  2. Rozkrojte chléb podélně na polovinu, pak ho naskládejte zpět na sebe a rozkrojte uprostřed, abyste vytvořili dva velké sendviče, nebo opět 4 malé.
  3. Plátky chleba položte na plech řeznou stranou nahoru.
  4. Pečte 5 minut, nebo dokud se neprohřeje a na okrajích lehce nezezlátne.
  5. Mezitím si připravte krémovou bazalkovou omáčku.
  6. V kuchyňském robotu rozmixujte nahrubo nasekaný česnek, aby byl jemněji nasekaný.
  7. Seškrábejte ho ze stěn a přidejte majonézu, bazalku, sůl a pepř.
  8. Rozmixujte dohladka a dejte stranou.
  9. Sendviče sestavte tak, že polovinu rozkrojených stran chleba lehce pokapete balsamikem a olivovým olejem.
  10. Navrch navrstvěte trochu rukoly a pak ji zatěžkejte kolečky mozzarelly.
  11. Navrch položte plátky rajčat a lehce je posypte vločkovou solí.
  12. Zbylé plátky chleba bohatě potřete bazalkovou omáčkou.
  13. Položte je lícem dolů na rajčata.
  14. Vychutnejte si.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang