Tento sendvič s názvem Monte Cristo s plátky šunky, krůtího masa a švýcarského sýra je namočený ve směsi vajec a mléka a usmažený dozlatova. Je to teplá alternativa k běžnému obědu nebo svačině. Vyzkoušejte ho s marmeládou z lesních plodů jako přílohou.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • 2 plátky chleba
  • 1 lžička majonézy
  • 1 lžička připravené hořčice
  • 2 plátky vařené šunky
  • 2 plátky vařeného krůtího masa
  • 1 plátek švýcarského sýra
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku mléka

Postup

  1. Jeden krajíc chleba namažeme majonézou. Na jednu stranu druhého plátku chleba naneseme hořčici a na ni střídavě plátky šunky, krůtího masa a švýcarského sýra. Sendvič uzavřeme prvním plátkem chleba majonézou dolů.
  2. V mělké misce rozšleháme vejce a mléko dokud se dobře nespojí. Lehce vymažeme malou pánev na středním ohni.
  3. Ponoříme sendvič do vaječné směsi tak, aby se obalil z obou stran. Přendáme sendvič na rozpálenou pánev a opečeme ho z obou stran dozlatova tak, aby se sýr roztavil. Podáváme horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang