sendvic s francouzskym dipem

Vezměte si dobré křupavé pečivo, tenké plátky hovězího masa, sýr Gruyère a viola. Získali jste skutečný sendvič s francouzským dipem.

Ingredience

  • 680 g steak (flank, skirt)
  • sůl
  • pepř
  • 4 francouzské bagety, rozříznuté šikmo napůl
  • 6 lžic změklého másla
  • 2 lžičky česnekového prášek, granulovaného
  • 2 šálky strouhaného sýra gruyere nebo švýcarského sýra
  • mletá petržel na ozdobu

Na omáčku

  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička vína sherry
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 2 lžičky cibulového prášku

Postup

  1. Rozpalte velkou litinovou pánev na vysokém ohni. Steak vydatně osolte a opepřete a opékejte ho, dokud nebude středně propečený (57 °C na teploměru), v závislosti na tloušťce asi 3 minuty z každé strany.
  2. Steak nechte 5 minut odpočívat. Nakrájejte steak na co nejtenčí proužky proti směru vlákna a dejte stranou.
  3. Ve středně velkém hrnci postaveném na střední teplotu prošlehejte hovězí vývar, sušený tymián, sůl, sherry, worcester, česnek a cibulový prášek, dokud se zcela nespojí. Vařte 5 minut.
  4. Vnitřní stranu každé bagety potřete máslem, posypte česnekovým práškem a položte je otevřenou stranou na plech s okrajem.
  5. Zapněte troubu na střední stupeň. Proužky steaku rychle namočte do vývaru a rovnoměrně je položte na jednu stranu každého rohlíku. Každý sendvič posypte ⅓ šálku sýra a položte je otevřenou stranou na plech.
  6. Plech vložte pod pečicí papír, dokud se sýr nezačne rozpouštět, a pečlivě ho asi 2 minuty sledujte. Vyjměte z trouby a podle potřeby posypte petrželkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang