Dokonalý sendvič s masovými kuličkami – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMasoSendvičeSlané recepty
sub-sandwich

Je něco lepšího než opečený, křupavý sendvič s masovými kuličkami? Šťavnaté, křehké masové kuličky dušené v omáčce marinara, plněné do česnekových housek, posypané mozzarellou a opečené na pánvi se skvěle hodí i pro větší počet lidí. Naučíme vás, jak snadné může být připravit domácí street food.

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 200 g klobásy
  • 1/3 šálku petrželky, jemně nasekané
  • 4 stroužky česneku, nasekané nahrubo
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • 3/4 šálku nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 3 šálky omáčky marinara
  • 6 bagetek dle chuti
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • strouhaná mozzarella dle chuti

Postup

  1. Do velké mísy dejte hovězí maso, klobásu, petržel, sekaný česnek, strouhanku, vejce, parmazán, sůl a pepř.
  2. Rukama propracujte tyto ingredience a poté ze směsi vyválejte 24 karbanátků.
  3. Přidejte marinaru a masové kuličky do velkého hrnce a přiveďte k mírnému varu. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut. Poté odklopte a vařte dalších 10 minut.
  4. Zatímco se masové kuličky vaří, potřete vnitřek bagetek olivovým olejem a posypte je česnekem.
  5. Bagetky rozložte na plech, do každé přidejte 4 masové kuličky a zasypejte mozzarellou.
  6. Nechte zapéct, dokud se sýr nerozpustí.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang