pexels-felicity-tai-7965912

Tyto francouzské toustové tyčinky chutnají jako skořicové koblihy. Je to smažená nadýchaná dobrota posypaná cukrem a navíc se dá jíst rukama.

Ingredience

  • 4 silné plátky bílého chleba, nejlépe starého
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • Sůl
  • 1/3 hrnku bílého cukru
  • 1 lžička skořicového prášku
  • 3 lžíce másla
  • Mandlový sirup k podávání (nepovinné)

Postup

  1. Z každého plátku chleba odstraňte kůrku a každý plátek rozkrojte na 3 stejně silné špalíčky.
  2. V dostatečně velké míse smíchejte vejce, mléko a špetku soli, abyste v ní mohli tyčinky vyválet.
  3. Na talíři smíchejte skořici a cukr.
  4. Rozpusťte 2 lžíce másla na velké pánvi na středním ohni.
  5. Tyčinky rychle obalte ve vaječné směsi (nenamáčejte je), setřeste přebytečnou směs a vložte na pánev.
  6. Obraťte je a opečte z každé strany dozlatova.
  7. Ihned přendejte na talíř se skořicovým cukrem a zarolujte, aby se obalily. Je důležité to udělat rychle, dokud jsou horké přímo z pánve, aby se přilepily.
  8. Rozpusťte zbývající máslo a opečte zbývající francouzské tousty.
  9. Ihned podávejte s javorovým sirupem, do kterého tyčinky namočte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang