skotske_rezy

Tyto řezy v sobě ukrývají úžasnou kombinaci arašídového másla, čokolády a máslové polevy s křupavou strukturou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 1 lžíce nesoleného másla
  • 1 a ½ šálku arašídového másla
  • 1 šálek kukuřičného sirupu
  • 1 šálek bílého cukru
  • 6 šálků křupavých rýžových vloček
  • ½ šálku polosladkých čokoládových peciček
  • ½ hrnku máslových peciček

Postup

  1. Formu o rozměrech 20×30 cm vymažte velkým množstvím másla a dejte ji stranou.
  2. Ve velkém hrnci smíchejte arašídové máslo, kukuřičný sirup a cukr. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se arašídové máslo nerozpustí. Směs přiveďte k varu. Odstavte z ohně.
  3. Vmíchejte rýžové vločky, dokud se dobře nespojí. Směs přeneste do připravené pánve a poklepejte ji rukama potřenýma máslem.
  4. Čokoládové pecičky a máslové pecičky rozpusťte ve středním hrnci na středně nízkém ohni; míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Rozetřete na horní část tyčinek.
  5. Než je nakrájíme na 24 čtverečků, nechte je zcela vychladnout (asi 20 minut).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang