skutecne-francouzske-palacinky

Tento recept na francouzské palačinky můžete podávat buď tradičně s pravým javorovým sirupem, nebo studený s domácí vanilkovou zmrzlinou ze zmrzlinovače a čokoládovým sirupem na povrchu jako dezert.

Ingredience

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 šálky mléka

Recept je na 7 porcí.

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, vejce a mléko.
  2. Rozpalte velkou pánev nebo pánev na palačinky na středně silném ohni.
  3. Pánev nastříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.
  4. Do pánve nalijte asi 1/3 šálku těsta, pánev zvedněte a otáčením zápěstí ji otočte, čímž na pánev rozetřete těsto.
  5. Jakmile začne palačinka bublat, obraťte ji.
  6. Po dokončení pečení ji vyjměte a postup opakujte se zbývajícím těstem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang