Recept na skvělý italský sendvič

Hlavní jídlaPečivoSendvičeSnackySnídaně
skvely-italsky-sendvic-5919598

Nic se nevyrovná vrstvám uzenin, slaného sýra, strouhaného salátu a tlustých rajčat. A díky několika chytrým tipům vám zůstane čerstvý a křupavý po celý den. Navíc jedním sendvičem snadno nasytíte několik hladových krků.

Italský sendvič, který vám vydrží několik hodin

Existuje mnoho variant italského sendvičů. Rento recept se však skvěle hodí i na dlouhé cesty.

  • Použijte bagetu nebo housku, aby náplň neprosakovala a nezpůsobila rozmočení chleba.
  • Vynechejte šunku nebo mortadelu a zvolte uzeniny. I když tyto sendviče budete chtít uchovávat v lednici, uzeniny jsou konzervovány tak, že je nemusíte držet v chladu.
  • Přidejte majonézu. Jediná horší věc než rozmočený sendvič je suchý sendvič.
  • Použijte rajčata.
  • Nevynechávejte salát. Ledový salát nejenže dodá křupavost a kontrastní strukturu, avšak také ochrání chléb a zachytí oreganovou zálivku.

Ingredience

  • 1 bageta nebo velká houska
  • 1 velké rajče
  • 4 středně velké nakládané feferonky
  • 1 lžíce majonézy
  • plátky prosciutta
  • salám nebo pikantní salám
  • plátkový sýr
  • 1/2 šálku drceného ledového salátu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • Sůl
  • Mletý černý pepř

Postup

  1. Zubatým nožem rozdělte bagetu nebo housku na polovinu.
  2. Rukama vydlabejte část chleba v horní polovině.
  3. Příčně rozkrojte velké rajče.
  4. Stonek 4 středně velkých nakládaných feferonek nakrájejte na tenké plátky.
  5. Na rozříznuté strany rohlíku rovnoměrně rozetřete 1 lžíci majonézy.
  6. Na spodní polovinu rohlíku navrstvěte v tomto pořadí: prosciutto, salám, sýr, rajčata, feferonky, ledový salát
  7. Zakápněte 1 lžičkou olivového oleje a 1 lžičkou červeného vinného octa, posypte 1/4 lžičky sušeného oregana, špetkou kuchyňské soli a několika zrnky černého pepře.
  8. Sendvič přikryjte horní polovinou rohlíku.
  9. Zubatým nožem je příčně rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny.
  10. Podávejte ihned nebo je pevně zabalte do plastové fólie nebo alobalu.
  11. Před podáváním je uložte do chladničky až na 4 hodiny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang