Nemáte moc času na přípravu domácí kuřecí polévky s nudlemi? Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat. Pokud máte doma velké množství řapíkatého celeru připravte si jeden ze souhrnu receptů na úpravu řapíkatého celeru.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 1 hodina 15 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Ingredience
- 1 kg kuřecího masa nakrájeného na 8 kusů
- kuřecí vývar
- 2 oloupané a nakrájené mrkve
- 2 nakrájené na plátky řapíky celeru
- ½ šálku nakrájené cibule
- nudle
- ½ šálku jemně nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci na středním ohni smíchejte kuřecí maso a kuřecí vývar a přiveďte je k varu.
- Snižte teplotu, částečně přiklopte a vařte, dokud kuře není u kosti růžové a šťáva není čirá, asi 20 minut.
- Kuře vyjměte kleštěmi a přendejte do velké mísy.
- Kuře a vývar nechte mírně vychladnout.
- Z vychladlého kuřete odstraňte kůži a kosti a vyhoďte je.
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Z vychladlého vývaru odstraňte tuk a vyhoďte ho.
- Kuřecí vývar opět přiveďte k varu.
- Do vývaru přidejte mrkev, celer a cibuli a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 8 minut.
- Vmíchejte kuřecí maso, nudle, petrželku a citronovou šťávu a vařte, dokud nudle nezměknou, asi 5 minut.
Poznámka
Chcete-li připravit vývar den dopředu, proveďte krok 2 a kuřecí maso a vývar zakryjte. Poté ho uložte do lednice. Před dalším vařením přiveďte vývar k varu.