pexels-karolina-grabowska-4197444

Tato kvetoucí cibule je dvakrát obalená a poté smažená dozlatova a je vynikající. Součástí je také recept na omáčku.

Ingredience

Omáčka na namáčení

  • ½ šálku majonézy
  • 2 lžíce smetanové křenové omáčky
  • 2 a ¼ lžičky kečupu
  • ¼ lžičky papriky
  • ¼ lžičky soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1 špetka kajenského pepře

Cibule

  • 1 šálek mléka
  • 1 vejce
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky sušeného oregana
  • ⅛ lžička mletého kmínu
  • 1 velká cibule
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Připravte omáčku na namáčení: V malé misce smíchejte majonézu, křen, kečup, papriku, sůl, černý pepř a kajenský pepř.
  2. Připravte kvetoucí cibuli: V dostatečně hluboké míse rozšlehejte mléko a vejce, abyste do nich mohli cibuli ponořit. V samostatné misce smíchejte mouku, sůl, kajenský pepř, černý pepř, česnekový prášek, tymián, oregano a kmín.
  3. Odřízněte horní a spodní část cibule a odstraňte slupku. Ze středu cibule odstraňte jádro. Velkým ostrým nožem nakrojte střed cibule do 3/4 jeho délky, otočte o 90 stupňů a znovu nakrojte.
  4. Pokračujte v krájení každé části na polovinu, dokud nezískáte 16 částí. Dávejte pozor, abyste neprořízli spodní část cibule.
  5. Rozložte okvětní lístky od sebe, namočte je do mléčné směsi a poté je dobře obalte ve směsi mouky. Znovu oddělte okvětní lístky a posypte je moučnou směsí. Znovu je ponořte do mléčné směsi a moučné směsi.
  6. Zatímco budete rozehřívat olej, vložte obalenou cibuli alespoň na 15 minut do chladničky.
  7. Do fritézy nebo hlubokého hrnce nalijte tolik oleje, aby pokryl cibuli. Olej zahřejte na 175 °C.
  8. Smažte cibuli pravou stranou nahoru v horkém oleji dozlatova, asi 10 minut. Nechte ji okapat na mřížce nebo na papírových utěrkách.
  9. Otevřete střed cibule tak, aby se do ní vešla miska s omáčkou, a podávejte teplou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang