smazene-mozzarellove-tycinky

Plánujete setkání s přáteli a chcete připravit k občerstvení něco opravdu opravdu výjimečného? Potom vyzkoušejte tyto smažené sýrové tyčinky z mozzarelly.

Ingredience

  • 135 g sušené strouhanky
  • 130 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička soli
  • 900 g pasterizované mozzarelly nakrájené na tyčinky o rozměrech 4 x 1 cm
  • 4 velká vejce rozšlehaná do pěny
  • 375 ml rostlinného oleje

Omáčka Marinara

  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 malé cibule nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 řapíky celeru, jemně nasekané
  • 2 oloupané a nadrobno nakrájené mrkve
  • 1/2 lžičky mořské soli a další podle chuti
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře a další podle chuti
  • 1,8 kg drcených rajčat z konzervy
  • 2 sušené bobkové listy

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte strouhanku, parmezán a sůl.
  2. Namočte sýr do vajec, aby se zcela obalil, a nechte přebytečné vejce odkapat zpět do mísy. Obalte sýr ve směsi strouhanky a poklepejte, aby se zcela přichytil a obalil. Sýrové tyčinky položte na plech.
  3. Opakujte namáčení sýrových tyčinek ve směsi vajec a strouhanky, aby se obalily podruhé. Přikryjte a zmrazte, dokud nezmrznou, přibližně dvě hodiny a maximálně dva dny.
  4. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Smažte sýr po částech dozlatova, asi minutu z každé strany. Smažený sýr přendejte na talíře. Posypte zbylým sýrem a podávejte s omáčkou marinara.
  5. Omáčka marinara: Na středním plameni rozehřejte olej ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezprůsvitní, asi 10 minut. Přidejte celer, mrkev a po 1/2 lžičce soli a pepře.
  6. Smažte, dokud všechna zelenina nezměkne, asi 10 minut.
  7. Přidejte rajčata a bobkové listy a vařte nezakryté na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne, přibližně jednu hodinu. Vyjměte bobkový list a vyhoďte ho.
  8. Omáčku podle chuti ještě osolte a opepřete.
  9. Omáčku lze připravit den předem. Nechte ji vychladnout, přikryjte a uložte do chladničky. Před použitím znovu ohřejte na mírném ohni.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang