smazeny-chleb

Tento smažený chléb je tradiční severoamerickou pochoutkou. Podávejte s džemem nebo medem.

Ingredience

  • 4 šálky tuku na smažení
  • 4 šálky hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 a ½ šálku teplé vody (45 °C)

Postup

  1. V těžkém hrnci rozehřejte tuk na 175 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte teplou vodu a hněťte, dokud těsto nezměkne, ale nelepí se.
  3. Z těsta vytvarujte dvanáct koulí o průměru 7 cm. Zploštěte je na placičky o tloušťce 1 cm a do středu každé placičky udělejte malý otvor.
  4. Smažte na tuku jednu po druhé dozlatova, 1 až 2 minuty z každé strany. Osušte je na papírových utěrkách.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang