dessert-gcca5f3c72_1920

Připravte si tento klasický čokoládový dezert během pár minut z několika málo ingrediencí – je lehký a přitom lahodný. Čokoládovou pěnu můžete použít i jako přeliv například na banánovo čokoládové muffiny.

Ingredience

  • 150 g 70% hořké čokolády a další na podávání
  • 6 vaječných bílků
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce crème fraîche
  • strouhaná čokoláda na podávání

Postup

  1. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě v misce a každých 30 sekund ji míchejte, dokud se nerozpustí. Bílky ušlehejte, přisypte cukr a znovu šlehejte, dokud směs po zvednutí metly nevytvoří tuhé špičky (asi 30 sekund).
  2. Do rozpuštěné čokolády přidejte velkou lžíci bílků a energicky míchejte, pracujte rychle, aby čokoláda nevychladla a neztuhla. Poté opatrně vmíchejte zbylé bílky pomocí stěrky nebo velké kovové lžíce.
  3. Lžící rozdělte do 4 sklenic a dejte na 2-3 hodiny do lednice. Každou z nich podávejte s kopečkem crème fraiche a hoblinkami hořké čokolády.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang