Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a smetanový sýr. Tato kombinace je skvělým mixem jemnosti, snadno se dá namazat na krekry nebo sendviče, přihodit k dušené zelenině nebo dokonce zhltnout po lžičkách!

Svěží a jednoduché. Cenově výhodné. Jen tři ingredience! Skvělé pro přípravu jídla. Nízký obsah sacharidů. Přirozeně bezlepkové.

Příprava

Příprava: 10 minut

VERZE 1: VÍCE ŘEDKVIČKOVÁ

  • 200 g červených ředkviček (přibližně 10 ředkviček)
  • 3 zelené cibulky (šalotky), bílá a zelená část, nakrájené na kousky
  • 100 g nízkotučného smetanového sýra
  • sůl a pepř

Ředkvičky nastrouhejte na struhadle nahrubo a jejich konce vhoďte do kuchyňského robotu. Konce ředkviček a zelenou cibulku nasekejte v kuchyňském robotu na jemno. V míse smíchejte nastrouhané ředkvičky, zpracovanou zelenou cibulku, smetanový sýr a sůl a pepř.

VERZE 2: VÍCE SÝROVÁ

  • 200 g červených ředkviček (přibližně 10 ředkviček)
  • 3 zelené cibulky (šalotky), bílá a zelená část, nakrájené na kousky
  • 200 g nízkotučného smetanového sýra
  • sůl a pepř

Ředkvičky a zelenou cibulku zpracujte v kuchyňském robotu na jemno. Přidejte smetanový sýr a smíchejte do hladka. Podle chuti osolte a opepřete.

TIP: Jako další pomazánku, jejíž příprava nezabere o moc více času než výroba ředkvičkové, doporučujeme vyzkoušet krabí pomazánku. Rybí pomazánky jsou častou součástí redukčních jídelníčků, protože obsahují malý podíl tuků. Ze zeleninových pomazánek doporučujeme např. celerovou pomazánku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang