quesadillas-za-10-minut-recept

Chcete si připravit dobrou, ale opravdu rychlou večeři? Vyzkoušejte tento výborný recept na quesadillas za 10 minut.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • 1 tortilla z celozrnné mouky
  • ½ hrnku čerstvě nastrouhaného sýru čedar
  • ¼ hrnku vařených černých fazolí nebo fazolí pinto, propláchnutých a scezených
  • 1 lžíce nakrájené červené papriky nebo pečené papriky ve sklenici nebo několik tence nakrájených cherry rajčátek
  • 1 lžíce nakrájené červené cibule nebo zelené cibule
  • 1 lžíce nakrájené nakládané papričky jalapeño (nepovinné)
  • 1 lžička avokádového oleje, rozpuštěného másla nebo extra panenského olivového oleje na potření
  • libovolný z následujících ingrediencí k podávání: Salsy, pico de gallo, guacamole nebo proužky avokáda, zakysaná smetana, pálivá omáčka, nasekaný čerstvý koriandr…

Postup

  1. Rozehřejte středně velkou pánev na střední teplotu. Tortillu zahřívejte asi 30 sekund a v polovině ji obraťte. Obraťte ještě jednou a pak posypte polovinu tortilly asi polovinou sýru. Sýr rovnoměrně pokryjte zbývajícími náplněmi: fazolemi, paprikou, cibulí a jalapeño (pokud je použito).
  2. Posypte náplně zbývajícím sýrem a přeložte prázdnou stranu tortilly, aby se náplně uzavřely. Rychle potřete horní část quesadilly lehkou vrstvou oleje a pak ji opatrně otočte špachtlí.
  3. Nechte quesadillu opéct, dokud nebude na spodní straně zlatavá a křupavá, asi 1 až 2 minuty, a v případě potřeby snižte teplotu, aby se tortilla nepřipálila.
  4. Potřete horní stranu lehkou vrstvou oleje, pak ji otočte a vařte, dokud není druhá strana zlatavá a křupavá.
  5. Okamžitě stáhněte pánev z ohně a přeneste quesadillu na prkénko. Nechte ji chvíli vychladnout, aby sýr ztuhl, a pak ji kuchařským nožem nakrájejte na 3 díly. Ihned podávejte s libovolnými omáčkami nebo přílohami.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang