Rychlý a snadný recept na smažené fazole

FazoleLuštěninyMinutkyPřílohy

Tento recept na smažené fazole je vhodný, pokud nemáte celý den na jejich přípravu a nemáte rádi ty z konzervy. Jsou snadné a velice chutné.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 2 plechovky fazolí pinto
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli
  • sůl dle chuti
  • 1/2 vymačkané limetky

Postup

  1. Na pánvi na střednímohni rozehřejeme řepkový olej.
  2. Stroužky česneku smažíme na rozpáleném oleji zhruba 4-5 minut a jednou je otočíme, dokud nezhnědnou z obou stran. Stroužky česneku poté na pánvi rozmačkáme vidličkou.
  3. Do rozmačkaného česneku vmícháme fazole pinto, kmín, chilli a sůl a vaříme asi 5 minut, dokud se fazole důkladně neprohřejí. Občas promícháme.
  4. Rozmačkáme směs fazolí šťouchadlem na brambory na požadovanou konzistenci. Na rozmačkané fazole vymačkáme limetkovou šťávu a mícháme, dokud se nespojí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang