Recky salat

Zejména v horkých letních dnech se můžete osvěžit lehoučkým, zdravým a výborně chutnajícím řeckým salátem, který si připravíte s pomocí našeho jednoduchého a rychlého receptu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • Extra panenský olivový olej (6 lžic)
  • Čerstvá šťáva z citronu (2 lžíce)
  • Nakrájený česnek (1/2 lžičky)
  • Vinný ocet (1 lžička)
  • Sušené oregano (1/2 lžičky)
  • Sušený kopr (1/2 lžičky)
  • Sůl a pepř
  • Rajčata (3 ks)
  • Oloupaná okurka (3/4)
  • Nakrájená červená cibule (1/2)
  • Paprika (1ks)
  • Černé olivy bez pecky (1/2 hrnku)
  • Sýr feta nastrouhaný (1/2 hrnku)

Postup

Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, ocet, oregano a kopr. Ochuťte solí a pepřem a odložte stranou. V míse smíchejte nakrájená rajčata s okurkou, cibulí, paprikou a olivami, a opatrně zalijte připraveným dressingem. Důkladně zamíchejte. Salát servírujte čerstvý, vychlazený, posypaný nastrouhaným sýrem feta.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang