Nejlepší recept na snídaňové burgery

Hovězí masoMasoOmáčky a dipySnackySnídaně
snidanove-burgery-recept

Dáváte přednost vydatné slané snídani? S naším receptem si připravíte vynikající snídaňové burgery, které vás zaručeně poránu postaví na nohy.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience na dresink

  • 100 g majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce odkapaného připraveného křenu

Ingredience na burgery

  • 340 g mletého hovězího masa
  • 225 g italské klobásy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce nesoleného másla
  • 40 g rozdrobeného čedaru
  • 4 anglické muffiny, běžné, sendvičové nebo kukuřičné, rozdělené a opečené
  • 1 zralé rajče, nakrájené na 4 silné plátky
  • peprná zelenina, například rukola nebo řeřicha
  • 4 velká vejce

Postup

  1. V malé misce smíchejte majonézu, hořčici a křen a dejte stranou.
  2. Jemně smíchejte mleté hovězí maso, klobásu a po 1/4 lžičky soli a pepře. Maso rozdělte na 4 kusy a z každého vytvořte placičku.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo při středně vysoké teplotě a přidejte placičky. Smažte, dokud dobře nezhnědnou, asi 3 minuty, a poté je obraťte. Navrch dejte část sýra a pokračujte v pečení, dokud se sýr neroztaví a hamburger nebude propečený, asi 2 až 3 minuty.
  4. Opečené muffiny potřete trochou hořčičného dresinku a navrch dejte plátek rajčete a hamburgerovou placičku.
  5. Vejce rozklepněte do pánve s kapáním z klobásy a uvařte podle vlastních preferencí.
  6. Na každý hamburger položte jedno vejce a na vršek anglického muffinu dejte rukolu nebo řeřichu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang