Recept na snídaňový kastrol s pomalým vařením

Pomalý hrnecSlané receptySnídaněUzeniny
snidanovy-kastrol

Tento recept na snídaňový nákyp je velmi nenáročný na vaření. Můžete ho udělat večer předem a ráno je hotový. Je to ideální recept, když máte o víkendu hosty.

Ingredience

  • 1 balení (850 g) mražených strouhaných brambor
  • 455 g sypké vepřové klobásy, uvařené a osušené
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 plechovka (114 g) nakrájené zelené chilli papričky
  • 1 a 1/2 hrnku strouhaného sýra čedar
  • 12 velkých vajec
  • 1 šálek 2% mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Recept je na 12 porcí.

Postup

  1. Do vymaštěného 5 nebo 6 litrového pomalého hrnce navrstvěte polovinu brambor, klobásu, cibuli, chilli a sýr.
  2. Vrstvy opakujte.
  3. Ve velké míse rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř.
  4. Nalijte na vrchní část.
  5. Přikryjte a vařte na nízký výkon 7-9 hodin nebo dokud vejce neztuhnou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang