Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Obtížnost: Snadné
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g špaget
- 4 vejce
- 1 lžička černého pepře
- 3 lžičky Pecorino Romano
- 10 ml smetany (volitelné)
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 plátky pancetty
Postup
- Špagety uvaříme v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Scedíme je a dáme stranou.
- Rozšleháme vajíčka. Do rozšlehaných vajec přidáme černý pepř a sýr. V případě potřeby můžeme přidat do této směsi smetanu, aby byl pokrm krémovější.
- Do hrnce dáme olej s pancettou a 5 minut ji opékáme. Do pánve přidáme špagety a restujeme další 3 minuty.
- Vypneme plamen a ke špagetám přidáme směs vajec a sýru a promícháme.
- Hotový pokrm můžeme posypat zbylým sýrem Pecorino Romano.