Špagety Carbonara – jednoduchý recept

Domácí těstovinyOmáčkySmetanová omáčkaŠpagetyTěstoviny

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Obtížnost: Snadné
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g špaget
  • 4 vejce
  • 1 lžička černého pepře
  • 3 lžičky Pecorino Romano
  • 10 ml smetany (volitelné)
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 plátky pancetty

Postup

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Scedíme je a dáme stranou.
  2. Rozšleháme vajíčka. Do rozšlehaných vajec přidáme černý pepř a sýr. V případě potřeby můžeme přidat do této směsi smetanu, aby byl pokrm krémovější.
  3. Do hrnce dáme olej s pancettou a 5 minut ji opékáme. Do pánve přidáme špagety a restujeme další 3 minuty.
  4. Vypneme plamen a ke špagetám přidáme směs vajec a sýru a promícháme.
  5. Hotový pokrm můžeme posypat zbylým sýrem Pecorino Romano.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang