Tato snadná špenátová frittata je ideální rychlovka k večeři, nebo lehký oběd do práce. Kombinace špenátu, kozího sýra a rajčat je klasika, která nemá chybu.

Ingredience

  • 9 velkých vajec
  • 2 lžíce mléka
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 velký stroužek česneku, rozdrcený
  • 2 lžíce nakrájených sušených rajčat
  • 225 g čerstvého nasekaného špenátu
  • 56 g kozího sýra

Postup

  1. V míse ušlehejte vejce, mléko a parmazán. Vmíchejte sůl a pepř a dejte stranou.
  2. Na pánvi, která se může používat i v troubě, rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní, asi 4 až 5 minut. Přidejte česnek a sušená rajčata a smažte ještě minutu.
  3. Přidejte špenát po hrstech. Kleštěmi ho promíchejte s cibulí. Jakmile začne čerstvý špenát vadnout a uvolňovat si místo na pánvi, přidejte do pánve další špenát.
  4. Jakmile špenát zavadne, rozprostřete směs rovnoměrně na dno pánve. Špenát a cibuli zalijte vaječnou směsí.
  5. Pomocí špachtle nadzvedněte špenátovou směs po stranách pánve, aby pod ní mohla vtéct vaječná směs. Na vrchní straně frittaty posypte směs kousky kozího sýra.
  6. Snižte teplotu na minimum a pánev přiklopte. Nechte vařit na sporáku 10 až 13 minut, dokud není vše kromě středu frittaty hotové. Střed by se měl ještě vlnit. Předehřejte troubu.
  7. Frittatu vložte do trouby a dopečte pod grilem 3 až 4 minuty, dokud vrchní část nezezlátne. Vyjměte z trouby a nechte několik minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang