Tento jednoduchý wrap je inspirovaný populárním wrapem ze Starbucks a nyní si jej připravte i doma. Slaný sýr feta mu dodá příjemnou sytost, zatímco díky špenátu a sušeným rajčatům je plný zeleniny a zdravý.

Ingredience

  • 1/3 hrnku smetanového sýra pokojové teploty
  • 1 lžička rajčatového protlaku z tuby
  • 1-2 lžičky jemné mořské soli
  • 2 špetky sušeného česneku
  • 2 špetky sušené cibule
  • 6 vícezrnných tortill
  • olej
  • 12 bílků
  • 1 balení baby špenátu
  • 10 sušených rajčat, jemně nasekaných
  • 60 g fety, rozdrobené
  • pepř podle chuti

Postup

  1. V malé misce smíchejte smetanový sýr, rajčatový protlak, 1/4 lžičky soli, 1 špetku sušeného česneku a špetku sušené cibule dohladka.
  2. Rajčatový krémový sýr rozetřete na střed tortill.
  3. Ve střední misce vyšlehejte bílky se zbývající 1 lžičkou soli, 1 špetkou sušeného česneku a cibule dohladka.
  4. Rozpalte nepřilnavou pánev a lehce ji potřete olejem. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 5 minut. Špenát rovnoměrně rozdělte na tortilly a položte ho na krémový sýr spolu s fetou a sušenými rajčaty.
  5. Pánev opět postříkejte olejem a uvařte bílky, jemně je po pánvi prohánějte, dokud nebudou z větší části pevné, asi 5 minut a také rozdělte na tortilly.
  6. Očistěte pánev a znovu postříkejte olejem (případně můžete rozehřát kontaktní gril). Každý wrap přeložte jako burrito tak, aby byly konce zastrčené a žádná náplň nevypadla.
  7. Vložte je do pánve nebo grilu tak, aby se jich tam vešlo co nejvíc najednou. Smažte je z obou stran dozlatova, celkem asi 4-6 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang