Vyzkoušejte tuto staromódní variaci na tradiční koktejl, ve které se místo whiskey používá Mezcal. Mezcal mu dodává kouřovou chuť, zatímco Tequila Anejo kouř vyvažuje a zároveň dodává nápoji zlatavý odstín s nádechem dubu, který připomíná whiskey.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
- Počet porcí: 1 koktejl
Ingredience
- 7 g jednoduchého sirupu
- 2 kapky hořké vody (například Angostura) nebo více podle chuti
- 1 šálek kostek ledu
- 1 kousek pomerančové kůry
- 28 g Mezcalu
- 28 g Anejo (vyzrálé) Tequily
- 1 třešeň Luxardo (volitelně)
Postup
- Ve sklenici na staromódní likér smíchejte jednoduchý sirup a hořkou vodu.
- Sklenici naplňte ledem.
- Vymačkejte pomerančovou kůru nad sklenicí, poté ji vložte do sklenice.
- Přidejte Mezcal a Tequilu a míchejte, dokud není nápoj ledově studený a alkohol se nerozpustí, asi 20 sekund.
- Ozdobte třešní.