Recept na šťavnaté bizoní hamburgery

GrilováníHlavní jídlaMaso
Šťavnaté bizoní hamburgery

Chutný bizoní burger je ochucený řadou chutných koření. Je hotový za pouhých 20 minut a představuje ideální večeři na všední večer.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 450 g libového mletého masa z bizona
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušené petržele
  • ⅛ lžička kajenského pepře
  • avokádový olej na grilování

Postup

  1. Ve velké míse čistýma rukama promíchejte bizoní maso a koření, dokud se dobře neochutí.
  2. Vytvořte čtyři placičky o hmotnosti 110 g, o průměru 8 cm a tloušťce 1 cm.
  3. Uprostřed každé placky udělejte důlek.
  4. Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu, asi 5 minut.
  5. Povrch grilu postříkejte nebo potřete olejem.
  6. Pro dosažení střední propečenosti grilujte hamburgery asi 4 minuty z každé strany nebo celkem 4 minuty na dvouplotýnkovém grilu.
  7. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang