salisbury_steak

Klasický steak u už vás trochu nudí? Pak vyzkoušejte tento recept na originální steak Salisbury.

Steak Salisbury se vyznačuje specifickým postupem přípravy, nedílnou součástí receptu je například worcesterská omáčka. Pokud toto zrovna není vaším šálkem čaje, můžete vyzkoušet pepřovou omáčku na steak.

Ingredience

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 0,5 šálku strouhanky
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 4 kapky worcesterové omáčky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 lžíce kečupu
  • 4 kapky worcesteru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Masová směs: Smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, kečup, hořčici, worcester, vývar a trochu soli a pepře. Hněťte, dokud se vše nespojí. Vytvarujte 4 až 6 oválných placiček a pak na ně udělejte čáry, aby měly vzhled steaku.
  2. Placičky osmažte na pánvi s máslem a olejem na středním plamenu z obou stran. Vyjměte je z pánve a slijte přebytečný tuk.
  3. Omáčka: Vložte do pánve cibuli nakrájenou na plátky. Promíchejte a několik minut vařte, dokud nezezlátne. Přidejte hovězí vývar, kečup a worcester. Poté smíchejte kukuřičný škrob s trochou hovězího vývaru a přidejte do omáčky. Promíchejte a vařte do zredukování. Přidejte trochu soli a pepře a v případě potřeby ještě trochu vývaru na zředění.
  4. Poté vraťte placičky do omáčky. Lžící je přelijte omáčkou a nechte je pár minut povařit a znovu prohřát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang