salisbury_steak

Klasický steak s pepřovou omáčkou už vás trochu nudí? Pak vyzkoušejte tento recept na originální steak Salisbury.

Ingredience

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 0,5 šálku strouhanky
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžičky hořčice
  • 4 kapky worcesterové omáčky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 lžíce kečupu
  • 4 kapky worcesteru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Masová směs: Smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, kečup, hořčici, worcester, vývar a trochu soli a pepře. Hněťte, dokud se vše nespojí. Vytvarujte 4 až 6 oválných placiček a pak na ně udělejte čáry, aby měly vzhled steaku.
  2. Placičky osmažte na pánvi s máslem a olejem na středním plamenu z obou stran. Vyjměte je z pánve a slijte přebytečný tuk.
  3. Omáčka: Vložte do pánve cibuli nakrájenou na plátky. Promíchejte a několik minut vařte, dokud nezezlátne. Přidejte hovězí vývar, kečup a worcester. Poté smíchejte kukuřičný škrob s trochou hovězího vývaru a přidejte do omáčky. Promíchejte a vařte do zredukování. Přidejte trochu soli a pepře a v případě potřeby ještě trochu vývaru na zředění.
  4. Poté vraťte placičky do omáčky. Lžící je přelijte omáčkou a nechte je pár minut povařit a znovu prohřát.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang