steakovy-salat

Steakový salát představuje nejen lahodnou a dokonalou kombinací chutí, avšak také lehkou, zdravou a zároveň výživnou večeři či oběd.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut

Ingredience na salát

  • 1/2 hlávky římského salátu, nakrájený na kousky
  • 1 velká hlávka belgické endivie, příčně nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 červené cibule nakrájené na tenká kolečka
  • 75 g čerstvé baby rukoly
  • 12 cherry rajčátek, rozpůlených
  • 115 g gorgonzoly, nahrubo rozdrcené
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 450 g steaku (například New York, rib-eye nebo filet mignon), opečený na pánvi nebo grilovaný a vychlazený

Ingredience na zálivku

  • 120 ml červeného vinného octa
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžičky soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 240 ml olivového oleje

Postup

  1. V mixéru smíchejte ocet, citronovou šťávu, med, sůl a pepř. Za chodu přístroje postupně vmíchejte olej.
  2. Ve velké míse smíchejte římský salát, belgickou endivii, červenou cibuli, baby rukolu, cherry rajčátka a polovinu sýra. Salát promíchejte s takovým množstvím zálivky, aby se obalil. Salát podle chuti osolte a opepřete. Salát naaranžujte na talíř.
  3. Steaky nakrájejte příčně na tenké plátky. Plátky steaků naaranžujte na salát a posypte je zbylým sýrem. Plátky steaků pokapejte zálivkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang