Recept na středomořský salát s quinoou

Hlavní jídlaPřílohové salátySaláty
Středomořský salát s quinoou

Tento recept na středomořský salát z quinoy je vydatný, zdravý a plný čerstvé chuti. Podávejte ho jako přílohu nebo si ho vychutnejte jako samostatné jídlo.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 20 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 šálky vařené quinoy
  • pečená rajčata
  • 2 šálky rukoly
  • 1 šálek nakrájených perských okurek
  • 1 šálek směsi bazalky a máty
  • ¾ šálku rozdrobeného sýra feta
  • ¾ šálku oliv Kalamata, zbavených pecky a nakrájených na plátky
  • ½ šálku červené cibule nakrájené na kostičky
  • ⅓ šálku opražených piniových oříšků
  • italský dresink plus 2 další stroužky česneku, utřené
  • ½ lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka vloček mleté červené papriky (chilli směs)
  • 1 šálek pečené cizrny

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte quinou, pečená rajčata, rukolu, okurky, bylinky, fetu, olivy, cibuli a piniové oříšky.
  2. Promíchejte, pokapejte zálivkou a znovu promíchejte.
  3. Posypte solí, pepřem a několika špetkami vloček červené papriky a znovu promíchejte.
  4. Navrch dejte opečenou cizrnu a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang