
Příprava tohoto receptu na sněhový hrášek trvá asi 5 minut. Sněhový hrášek se sotva vaří, aby si zachoval křupavost a přirozenou sladkost této sezónní pochoutky.
Ingredience
- 1 a ½ lžičky másla
- 1 stroužek česneku, mletý
- ½ lžičky italského koření
- 500 g čerstvého sněhového hrášku, okrájeného
- 1 lžíce vody nebo více podle potřeby
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Recept je na 2 porce.
Postup
- Na pánvi na středním ohni rozpusťte máslo.
- Přidejte česnek; vařte a míchejte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
- Vmíchejte italské koření.
- Přidejte sněhový hrášek a vodu.
- Vařte a míchejte, dokud hrášek není jasně zelený a měkký, asi 2 minuty.
- Vmíchejte olivový olej a citronovou šťávu.
- Dochuťte solí a pepřem.