Sendvič s pomazánkou z tofu a zeleného pesta
Pomazánka z tofu a zeleného pesta se hodí na každou jarní párty. Natřete si ji na domácí...
Sendviče jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři a také jsou vhodné pro cestování nebo na pikniky. Základ sendviče tvoří chleba, který by měl být především čerstvý, nadýchaný a skvěle chutnat. Ideálním chlebem pro sendviče je bezpochyby toastový chleba, avšak dají se použít i jiné alternativy, například bagel.
Do sendvičů se dají použít rozmanité náplně. Může být použité upečené maso, výborné je trhané vepřové, dále různé druhy zeleniny, šunky, sýry, vejce nebo jiné uzeniny či slanina. Vše se dovrší skvělou omáčkou či dipem, aby měl sendvič tu pravou šťavnatou chuť.
Nejznámějším sendvičem je Club sandwich, který je složen ze 3 plátků chleba, kuřecího masa, slaniny, vejce, salátem a rajčaty a doplněné o majonézu.
Sendvič s pomazánkou z tofu a zeleného pesta
Pomazánka z tofu a zeleného pesta se hodí na každou jarní párty. Natřete si ji na domácí...
Bahn-mi bagetky
Tradiční vietnamské zeleninové bagetky přinesou na váš stůl chuť exotiky. Čerstvý...
Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec
Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...
Vyladěný krůtí chlebíček
Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně...
Multicereální croissant se sušenou šunkou
O výsledné chuti sušených šunek rozhoduje druh a způsob krmení prasat, teplota a vlhkost...
Ajvar, ljutenica, pljeskavica – recept
Samozřejmě, že nejlépe chutná na chorvatském pobřeží, případně v létě s přáteli u...
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Kaiserka se sýrem a zeleninou
Pohádkové kaiserky k snídani i svačině. Příprava nezabere moc času, je možné...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Kaiserky na způsob „bollito misto“
Bollito misto je opulentní specialita z vařeného masa typická pro severní Itálii: ve velkém...
Kaiserky ve stylu gyros
Co jste si letos z dovolené na jihu přivezli? Olivový olej, koření, rajčata sušená na...
Pico de gallo s grilovanými krevetami
Nechte se inspirovat zdravými a navýsost chutnými recepty a zpestřete si nejen nadcházející...
Krůtí bageta pro tátu
Každá máma malých dětí a žena masožravého muže si často klade otázku, co jim uvařit,...
Banh mi hotdog v domácí housce
Posledních pár dní mě pronásleduje neskutečná chuť na párky (čtete správně - na...
Francouzské tousty s kardamomem, vanilkou a kapkou růžové vody
Ještě než se pustím do všech těch vánočních radostí, mám pro vás jeden ultra...
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy je...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Dokonalý roastbeef – recept
Pár ingrediencí, notoricky známý postup, a stejně je to recept, před kterým mají kuchaři...
Plněná bageta – recept
Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale...
Staročeská bageta s krůtími kuličkami
Staročeská bageta zdobená krůtími kuličkami. Ve druhém díle Sekáčů vám přinášíme...
V „starých dobrých časech“ vařili i muži
Kaiserka s mákem hraje hlavní roi tohoto receptu. Je to světlé pšeničné pečivo s měkkou...
Tuňákový hamburger v kaiserce
Tuňákový hamburger v kaiserce se sezamem. Dnešní kousek děti milují doopravdy –...
Sloppy Joe – americký recept z mletého masa
Ledabylý Pepa – tak by se dal přeložit název populárního amerického receptu z mletého...
Cizrnový burger
Výborná bezmasá varianta burgerové placky, neboli karbanátku. Lze upravit i na veganskou...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang