Bezlepkové pohankovo-sýrové keksy – recept
Určitě přemýšlíte nad tím, co dobrého na „zobání“ připravíte. Já osobně miluju...
Studená kuchyně je výjimečná především díky své jednoduché a rychlé přípravě.
Pod pojmem studená kuchyně si každý představí cokoliv, různé chlebíčky, obložené mísy, jednohubky, domácí šunky, sýry, studené omáčky, paštiky, aspiky a další slané pochutiny, bez kterých se neobejde žádná oslava.
Do studené kuchyně lze také zařadit i malé chuťovky, drobné slané pečivo, jako jsou šneci z listového těsta nebo malé pizzy. Připravit se také dají různé sendviče, tataráky, saláty a pečivo.
Oblíbenými jsou velké rauty, které nabízí velmi širokou nabídku jídel i nápojů a hosté si tak berou k jídlu, na co mají zrovna chuť.
Bezlepkové pohankovo-sýrové keksy – recept
Určitě přemýšlíte nad tím, co dobrého na „zobání“ připravíte. Já osobně miluju...
Avokádovo-pomerančová salsa s chilli
Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s...
Vegan caprese bagetky
Léto znamená také různé oslavy nebo párty a na to je potřeba mít dostatek receptů, abyste...
Paštika se šalvějí a koňakem
Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...
Rukolový salát s jahodami a medovou zálivkou
Tento recept po mě žádalo velké množství lidí, proto jsem se rozhodla jej sdílet i sem. Je...
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičková pomazánka, to je vlastně legendární recept. Každý už někdy určitě takovou...
Avokádový hummus
Když jsem poprvé ochutnala hummus, totálně jsem se do něj zamilovala a dopřávala jsem si ho...
Olivovo-kaparová tapenáda
Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Jahodový dresink
Oživte si listový salát svěžím jahodovým dresinkem. Hodí se ke kuřecímu, slanině i...
Studená okurková polévka
Horké dny si žádají svěží rychlý tip na "easy" studenou okurkovou polévku. Zchladí a...
Vyladěný krůtí chlebíček
Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně...
Multicereální croissant se sušenou šunkou
O výsledné chuti sušených šunek rozhoduje druh a způsob krmení prasat, teplota a vlhkost...
Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka
Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...
Jarní vitamínový salát s mladými kopřivami
Začíná období bylinek a čerstvé zeleniny. Pro vše nemusíte chodit pouze do obchodu nebo na...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Croissant s jahodami – recept
Zvlášť to lesní ovoce má neopakovatelné kouzlo: maliny zásadně rostou mezi kopřivami a...
Velikonoční speciál se špenátem a křepelčími vajíčky
Tenhle recept na lehkou (nejen velikonoční) svačinu nebo večeři možná zvládnete ještě...
Avokádová bageta
Hned po revoluci, když se do obchodů začaly valit potraviny, které jsme dřív neznali,...
Gouda, eidam, ementál – sýry v teplé i studené kuchyni
Cokoliv se sýrem je prostě lepší. Zvlášť zatepla. Vláčnost, tučnost a jemná vlákna,...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang