Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Studená kuchyně je výjimečná především díky své jednoduché a rychlé přípravě.
Pod pojmem studená kuchyně si každý představí cokoliv, různé chlebíčky, obložené mísy, jednohubky, domácí šunky, sýry, studené omáčky, paštiky, aspiky a další slané pochutiny, bez kterých se neobejde žádná oslava.
Do studené kuchyně lze také zařadit i malé chuťovky, drobné slané pečivo, jako jsou šneci z listového těsta nebo malé pizzy. Připravit se také dají různé sendviče, tataráky, saláty a pečivo.
Oblíbenými jsou velké rauty, které nabízí velmi širokou nabídku jídel i nápojů a hosté si tak berou k jídlu, na co mají zrovna chuť.
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Aperitivo Moment – borůvkovo-fialkové Cinzano, sýrové toustíky s jarními pomazánkami a vaflové tyčinky s růžovo-malinovým dipem
V rámci FOODBLOGu ROKU se koná ještě taková menší soutěž v soutěži – Aperitivo...
Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...
Servírování na party
Dnešní příspěvek je spíš tip na servírování než recept. Tvar rustikální bagety s...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré
Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...
Pikantní sýrová pomazánka
Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...
Olivy vs. kapary
I když se ani vzdáleně nejedná o botanické příbuzné, často putují gastronomickým...
Kanapky z celozrnné bagety Caprese
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné...
Hovězí carpaccio
Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...
Plněná bageta – recept
Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale...
Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Oštěpek – tradiční slovenský sýr
Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i v Česku, každý si vzpomene na korbáčiky, parenice,...
Dýňový hummus
Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...
Recept – bůček na studeno
Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...
Deset deka tresky a dva rohlíky
Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...
Rustikální bramborová bageta s vajíčkovou pomazánkou
Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první...
Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem
Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...
Domácí vlašský salát
Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných...
Pohanková pomazánka s dýní a žampiony
Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...
Zdravé recepty z červené čočky – pomazánka
Novoroční předsevzetí u většiny lidí nefungují. Zvláště ta, která se týkají...
Špízy nastudeno – recept na nejlepší studené špízy
Líné špízky. Někdy přijde chvíle, kdy se vám opravdu nechce znovu rozpalovat gril (a poté...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang