Studená kuchyně

Studená kuchyně je výjimečná především díky své jednoduché a rychlé přípravě.

Pod pojmem studená kuchyně si každý představí cokoliv, různé chlebíčky, obložené mísy, jednohubky, domácí šunky, sýry, studené omáčky, paštiky, aspiky a další slané pochutiny, bez kterých se neobejde žádná oslava.

Do studené kuchyně lze také zařadit i malé chuťovky, drobné slané pečivo, jako jsou šneci z listového těsta nebo malé pizzy. Připravit se také dají různé sendviče, tataráky, saláty a pečivo.

Oblíbenými jsou velké rauty, které nabízí velmi širokou nabídku jídel i nápojů a hosté si tak berou k jídlu, na co mají zrovna chuť.

Další kategorie

Sýrová roláda

Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...

Saláty na mnoho způsobů

Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...

Aperitivo Moment – borůvkovo-fialkové Cinzano, sýrové toustíky s jarními pomazánkami a vaflové tyčinky s růžovo-malinovým dipem

V rámci FOODBLOGu ROKU se koná ještě taková menší soutěž v soutěži – Aperitivo...

Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho

Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...

Servírování na party

Dnešní příspěvek je spíš tip na servírování než recept. Tvar rustikální bagety s...

mamma-bruschetta-4488784

10 bruschetových variací

Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

4229820_kornbageta_4591_200_mm-300x189-8811498

Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré

Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...

Pikantní sýrová pomazánka

Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...

Olivy vs. kapary

I když se ani vzdáleně nejedná o botanické příbuzné, často putují gastronomickým...

plnc49bnc3a1-bageta-itc3a1lie-e1438088167598-576x1024-3353499

Kanapky z celozrnné bagety Caprese

Ingredience: Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

vietnamska_bageta-1024x683-1905090

Plněná bageta – recept

Plněné bagety vypadají na první pohled jako něco mezi Babicou a Hruškou, nenechte se ale...

traditionalwaldorfsaladwithceleryapplewalnutandyoghurtdressing

Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept

Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...

Oštěpek – tradiční slovenský sýr

Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i v Česku, každý si vzpomene na korbáčiky, parenice,...

Dýňový hummus

Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...

Recept – bůček na studeno

Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...

Deset deka tresky a dva rohlíky

Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...

thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-2549629

Rustikální bramborová bageta s vajíčkovou pomazánkou

Pomazánka je to prostá a chutná, žlutá a bílá jí sluší, a když přidáte první...

4201604_croissant_se_syrem_2426_200_mm-1-300x198-4272562

Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem

Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco...

Domácí vlašský salát

Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných...

Pohanková pomazánka s dýní a žampiony

Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...

Zdravé recepty z červené čočky – pomazánka

Novoroční předsevzetí u většiny lidí nefungují. Zvláště ta, která se týkají...

Špízy nastudeno – recept na nejlepší studené špízy

Líné špízky. Někdy přijde chvíle, kdy se vám opravdu nechce znovu rozpalovat gril (a poté...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang