susenky-pro-kojici-matky

Tyto laktační sušenky jsou skvělé pro kojící matky. Jsou vláčné a velmi chutné a pomáhají zvýšit nebo udržet přísun mléka. A ano, mohou je jíst i muži. Pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, lněná semínka a ovesné vločky jsou důvodem, proč tyto sušenky pomáhají kojícím maminkám.

Ingredience

  • 2 lžíce lněné moučky
  • ¼ šálku vody
  • 1 šálek změklého másla
  • 1 šálek bílého cukru
  • ½ šálku hnědého cukru
  • 3 žloutky
  • 1 a ½ lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladké mouky
  • ¼ šálku pivovarských kvasnic
  • 1 lžíce pšeničných klíčků
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky vinného kamene
  • 2 a ½ šálku staromódních ovesných vloček
  • 1 šálek čokoládových lupínků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. V malé misce smíchejte lněnou mouku s vodou a nechte ji 5 minut namočenou.
  3. Ve velké míse vyšlehejte máslo, bílý cukr a hnědý cukr do krémové konzistence. Přidejte žloutky a vanilkový extrakt a vyšlehejte do pěny. Vmíchejte směs lněných semínek.
  4. V samostatné míse smíchejte mouku, pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, jedlou sodu, sůl a vinný kámen.
  5. Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se nespojí. Přisypte ovesné vločky a čokoládové lupínky.
  6. Z těsta vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu a položte je na plech ve vzdálenosti 5 cm od sebe.
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud okraje nezezlátnou, 10 až 12 minut. Nechte sušenky 1 minutu vychladnout na plechu a poté je vyjměte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang