susenky-s-mandlovym-maslem

Tyto sušenky mají křupavé okraje, avšak měkký střed a lahodnou oříškovou chuť.

Na sušenky velmi jemné mandlové máslo bez kousků mandlí. Použít můžete jak kupované, tak i domácí mandlové máslo.

Ingredience

  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • 3 lžíce vody
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky mořské soli
  • ½ hrnku kokosového oleje, měkkého, ale nerozpuštěného
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • ¾ hrnku krémového přírodního mandlového másla
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • Vločková mořská sůl, nepovinně na posypání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte plech pečícím papírem.
  2. V malé misce smíchejte lněné semínko a vodu a nechte 5 minut odležet, aby zhoustlo.
  3. Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  4. Ve velké míse smíchejte kokosový olej, třtinový cukr, hnědý cukr, mandlové máslo a vanilku.
  5. Vmíchejte směs lněných semínek a dobře promíchejte.
  6. Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se nespojí. Pokud je příliš suché a drobí se, přidávejte po lžičkách vodu, dokud se nespojí.
  7. Rukama z těsta vyválejte kuličky. Mírně je zploštěte a položte na plech. Vidličkou udělejte značky křížového šrafování. Pokud chcete, posypte vločkovou mořskou solí.
  8. Pečte 12 až 13 minut. Vyjměte je z trouby a nechte 10 minut odpočívat na plechu, než je přenesete na mřížku, aby zcela vychladly.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang