Recept na sušenky z humra a čedaru

Drobné slané pečivoPředkrmySlané receptySušenky
babicciny-zazvorove-susenky

Příprava těchto sušenek je velmi rychlá. Nevšední kombinace chuti humra a čedaru zaujme nejednoho strávníka.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 15 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek strouhaného sýru čedar
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ⅔ šálku mléka
  • ⅓ šálku másla, změklého a nakrájeného na kousky
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžičky sušené petrželky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  2. V míse smíchejte mouku, sýr čedar, prášek do pečiva, sůl a sušený česnek.
  3. V samostatné misce smíchejte mléko, kousky změklého másla a vejce. Přidejte je k moučné směsi a míchejte, dokud se nespojí a nezhoustnou.
  4. Těsto nakapejte po lžících na připravený plech.
  5. Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
  6. Mezitím v malé misce smíchejte rozpuštěné máslo, petrželku a sušený česnek.
  7. Vyjměte sušenky z trouby a potřete je směsí rozpuštěného másla. Vraťte je do trouby a pečte ještě asi 5 minut dozlatova. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang