Recept na švestkový koláč s drobenkou

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchty
Švestkový koláč

Tento švestkový koláč je pikantní dezert, díky kterému perfektně zužitkujete veškeré ovoce z Vaší zahrady. Vyzkoušejte ho s vanilkovou zmrzlinou, avšak je perfektní i bez ní.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience

  • 12 švestek, zbavených pecek a nakrájených na kousky
  • 1 šálek bílého cukru, rozdělený
  • 1 hrnek prosáté hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 velké rozšlehané vejce
  • ½ šálku rozpuštěného másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte pekáč na výrobu švestkového koláče.
  2. Švestky rovnoměrně rozprostřete do připravené zapékací misky a posypte je 1/4 šálku cukru.
  3. Ve velké míse smíchejte mouku, zbývající 3/4 hrnku cukru, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte rozšlehané vejce a lžící směs naneste na švestky. Těsto pokapejte rozpuštěným máslem.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud poleva nezhnědne, asi 40 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang