Recept na světlou jíšku

Omáčky
svetla-jiska

Tento recept na světlou jíšku lze použít jako základ pro mnoho pokrmů, například lasagne, slané masové koláče, nebo zahuštění omáček.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek mléka nebo více podle potřeby

Postup

  1. Máslo rozpusťte v malém hrnci na středně nízkém ohni. Vmíchejte mouku a vytvořte hustou kaši, vařte a míchejte, dokud nezíská zlatavou barvu, asi 5 až 7 minut.
  2. Přilijte 1 šálek mléka, vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi dalších 5 minut. Přidejte další mléko, abyste dosáhli požadované konzistence.

Kategorie:

Omáčky
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang