Je zajímavé, jak se máslový croissant, který je vnímaný spíš jako sladké pečivo, krásně doplňuje s některými slanými surovinami. Typický příklad jsou plísňové sýry. Croissantu sluší spojení se sýry s plísní na povrchu i se sýry s plísní v těstě.

Máslový croissant se sýrem brie:

  • 2 máslové multicereální croissanty
  • listy salátu
  • 150 g sýru brie
  • 1 pevnější hruška
  • hrst vlašských ořechů

Croissant rozpulte, poklaďte lístky salátu, vyzrálejším sýrem brie, na plátky pokrájenou hruškou a vlašskými ořechy.

Máslový croissant se sýrem roquefortem:

  • 2 máslové multicereální croissanty
  • 150 g roquefortu
  • 2 čerstvé fíky
  • 1 lžička medu

Croissant rozpulte, poklaďte plátky roquefortu a dejte na chvíli zapéct pod gril, až se sýr trochu rozteče. Ozdobte plátky fíků a pokapejte lžičkou medu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang