Tyto tacos se skvěle hodí jako večeře na cesty, jídlo k táboráku nebo chutný snack při rodinných deskových hrách. Přísady promění sáček chipsů v tacos v pytlíku!

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 40 minut

Množství použitých surovin vystačí na 5 porcí.

Ingredience

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 sáček směsi chilli koření
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 plechovka nakrájených rajčat a zelených chilli papriček
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 5 pytlíků kukuřičných lupínků nebo tortill

Přílohy: Sýr čedar, zakysaná smetana a zelená cibule nakrájená na plátky.

Postup

Ve velké pánvi vařte hovězí maso na středním ohni, dokud nezrůžoví a nerozpadne se na drobky, zhruba6-8 minut; nechte okapat. Vmíchejte směs chilli koření, pepř, rajčata a fazole; přiveďte k varu. Snižte teplotu.

Za občasného míchání vařte odkryté, dokud směs nezhoustne, přibližně 20-25 minut. Těsně před podáváním otevřete pytlíky s kukuřičnými lupínky a vložte do nich hovězí směs a přílohy.

Výživové hodnoty na jednu porci (bez příloh)

  • 530 kalorií
  • 28 g tuku (6 g nasycených tuků)
  • 56 mg cholesterolu
  • 1017 mg sodíku
  • 44 g sacharidů (5 g cukrů, 6 g vlákniny)
  • 24 g bílkovin
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang