Recept na telecí s vínem Marsala

Hlavní jídlaMasoTelecí maso

Připravte si toto lahodné telecí se sladkým vínem Marsala a máslovou omáčkou.

Ingredience

  • 8 telecích řízků (každý asi 90 g)
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 25-40 g másla
  • 2-4 lžíce olivového oleje
  • 1 velká šalotka, jemně nasekaná
  • 2-4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 60 g různých hub, nakrájených na plátky
  • 120 ml sladké Marsaly, nebo jiného sladkého vína
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • listy z 1 větvičky čerstvého rozmarýnu

Postup

  1. Telecí maso osolte a opepřete. V těžké velké pánvi na středním plameni rozpusťte třetinu másla a 1 lžíci oleje. Přidejte čtyři telecí řízky a opékejte je dozlatova, asi 1 a 1/2 minuty z každé strany. Telecí maso přendejte na talíř.
  2. V případě potřeby přidejte na pánev další třetinu másla a 1 lžíci oleje. Postup opakujte se zbývajícími čtyřmi řízky a dejte stranou.
  3. Do pánve přidejte 1 lžíci oleje. Přidejte šalotku a česnek. Smažte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund. V případě potřeby přidejte další lžíci olivového oleje.
  4. Přidejte houby a restujte, dokud nezměknou a neodpaří se šťáva, asi 3 minuty a případně dosolte.
  5. Přidejte Marsalu. Vařte, dokud se množství Marsaly nezredukuje na polovinu, asi 2 minuty. Přidejte vývar a lístky rozmarýnu. Vařte, dokud se množství nezredukuje na polovinu, asi 4 minuty.
  6. Vraťte telecí maso do pánve. Přilijte veškerou šťávu z pánve. Vařte, dokud se nezačne prohřívat a opékat, asi 1 minutu. Do omáčky vmíchejte zbylé máslo. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.
  7. Telecí maso přendejte na talíře, přelijte lžící omáčky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang