Jednoduchý recept na těstoviny s klobásou

Hlavní jídlaTěstovinyUzeniny

Tyto těstoviny s klobásou jsou velmi snadným receptem a díky přidání různých druhů zeleniny je můžete různě obměňovat.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 350 g nevařených těstovin
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 450 g pikantní italské klobásy
  • 1 cibule nakrájené nadrobno
  • 4 mleté stroužky česneku
  • 1 plechovka kuřecího vývaru
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 balení mraženého sekaného špenátu
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Přivedeme k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 minut, dokud nejsou al dente. Slijeme a dáme stranou.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme na středním plamenu olej. Na rozpálené pánvi vaříme a mícháme klobásu asi 5 minut, dokud již není růžová.
  3. Přidáme na pánev cibuli a česnek a vaříme a mícháme 2 minuty. Vmícháme vývar, rajčata a bazalku.
  4. Vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud se tekutina mírně nezredukuje. Přidáme nasekaný špenát. Pánev přikryjeme, snížíme teplotu a vaříme, dokud špenát nezměkne.
  5. Do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme, dokud se dobře nespojí. Posypeme parmezánem a podáváme za tepla.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang