testoviny-se-skeblovou-omackou

Tyto těstoviny se škeblovou omáčkou je snadné a levné jídlo. Škeblovou omáčku můžete zkusit na jakýchkoli těstovinách, obzvlášť chutné jsou linguine s citronem a pepřem. Omáčku můžete rozšířit pro větší porce přidáním 1/2 šálku kuřecího vývaru.

Ingredience

  • 1 balení (450 g) těstovin (linguini)
  • 2 plechovky (185 g) mletých škeblí i se šťávou
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • ¼ šálku másla
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • ¼ lžíce sušené bazalky
  • ½ lžičky mletého česneku
  • mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Vařte linguine, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 11 minut. Slijte vodu.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, smíchejte škeble se šťávou, olejem, máslem, petrželkou, bazalkou, česnekem a pepřem ve velkém hrnci. Vařte na mírném ohni, dokud se nerozvaří.
  3. Teplou škeblovou omáčku podávejte na těstovinách.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang