Recept na thajskou smaženou rýži s ananasem

Hlavní jídlaOmáčkyRýžeSlané recepty
thajska-smazena-ryze-s-ananasem

Existují různé verze ananasové smažené rýže. Sladké, šťavnaté kousky ananasu se skvěle hodí k pikantní jasmínové rýži. Skvělá příloha k tropickým pokrmům, letnímu grilování a samozřejmě ke všemu thajskému.

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně mleté
  • 1/2 cibule, jemně nasekané
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na kostičky
  • 1/2 hrnku hrášku, mražený
  • 3 šálky jasmínové rýže, vařené
  • 220 g kousků ananasu, čerstvého nebo z konzervy
  • 1/2 šálku zelené cibule, nakrájené na plátky

Varianta omáčky 1:

  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 a 1/2 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 lžičky cukru

Varianta omáčky 2:

  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky, světlé nebo univerzální (ne tmavé)

Varianta omáčky 3:

  • 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce thajského koření (Gold Mountain)

Postup

  1. Rozehřejte olej ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi na vysokém plameni.
  2. Přidejte česnek a cibuli a vařte 1 minutu.
  3. Přidejte papriku a vařte 1 minutu.
  4. Přidejte hrášek, míchejte 30 sekund.
  5. Přidejte rýži a přísady omáčky podle výběru. Za stálého míchání vařte 2 minuty nebo dokud se zrnka rýže nepromočí omáčkou a nezkaramelizují.
  6. Přidejte ananas, míchejte jen 30 sekund, aby se prohřál.
  7. Vmíchejte zelenou cibulku a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang