pexels-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%ba%d0%b5-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b6%d0%b8%d0%bd-8254709

Tento chutný thajský hovězí salát má spoustu thajských chutí a je velmi pestrý.

Ingredience

  • 1 šálek limetkové šťávy
  • 1 šálek nasekaného čerstvého koriandru a další na ozdobu
  • 1 šálek nasekaných lístků čerstvé máty
  • ½ šálku bílého cukru
  • ⅓ šálku rybí omáčky
  • 2 zelené cibule, nakrájené na kousky
  • 1 stonek citronové trávy, rozdrcený a nakrájený na kousky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 700 g (2,5 cm silný) steakový filet
  • 1 hlávka listového salátu – opláchnutá, osušená a natrhaná na kousky
  • ½ okurky, nakrájené na kostičky
  • 1 půllitr cherry rajčat, rozpůlené

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte limetkovou šťávu, koriandr, lístky máty, cukr, rybí omáčku, zelenou cibulku, citronovou trávu a chilli omáčku, dokud se cukr nerozpustí. V případě potřeby upravte chuť přidáním dalšího cukru nebo rybí omáčky.
  2. Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  3. Steaky na předehřátém grilu opékejte, dokud nezačnou tuhnout, nejsou horké a uprostřed mírně růžové, asi 4 až 6 minut z každé strany. Teploměr pro okamžité měření teploty vložený do středu by měl ukazovat 60 °C.
  4. Přeneste steak na prkénko a nakrájejte ho na tenké proužky. Steak i se šťávou přidejte do mísy s bylinkovou směsí. Přikryjte a uložte do chladničky na nejméně 3 hodiny.
  5. Do salátové mísy vložte hlávkový salát a na něj naaranžujte okurku. Přidejte steak a zalijte jej celou bylinkovou směsí. Na salát rozprostřete cherry rajčátka a ozdobte lístky čerstvého koriandru.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang