Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Hlavní jídlaMasoVepřové masoVínoZeleninové přílohy

Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více náročnější, ale pokud máte kvalitní maso jako já, tak se délka přípravy zkrátí. Na konci pečení Vás čeká krásně měkoučké maso, které se krásně rozpadá a na jazyku se jen rozplývá.

Květáková kaše mi přišla jako ideální kombinace. Receptů na kaši není nikdy dost a tady ta je prostě dokonalá. Radím Vám dobře, tohle jídlo si uvařte.

Ingredience (3-4 porce)

Trhané vepřové:

  • 750 g vepřové krkovice s kostí
  • 650 ml červeného vína
  • 350 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Rozpalte troubu na 150 stupňů.
  2. Krkovici posolte a opepřete z obou stran a vložte ji do pekáče.
  3. Do pekáče přihoďte stroužky česneku, přilijte víno a vodu.
  4. Pekáč zakryjte a dejte do trouby péct na 3 hodiny.
  5. Po 3 hodinách pečení by mělo být maso krásně měkké, pokud ne, pečte ještě hodinu.
  6. Oddělte kost od masa, vyndejte ji z pekáče a maso pomocí šťouchadla na brambory nebo pomocí dvou vidliček rozdělte na jednotlivá vlákna a ty pořádně promíchejte se šťávou, která vznikla z vody, vína a výpeku z masa.

Květákovo-parmazánová kaše:

  • 1 větší květák
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 100 g parmazánu
  • sůl

Postup:

  1. Květák uvařte v osolené vodě.
  2. K uvařenému květáku přilijte smetanu a nastrouhaný parmazán.
  3. Pomocí tyčového mixéru vše promixujte dohladka.
  4. Pokud je kaše málo slaná, tak ji osolte a důkladně promíchejte.

Na servírování:

posekaný medvědí česnek

  1. Do hlubšího talíře dejte kaši.
  2. Na ni naservírujte vlákna masa se šťávou.
  3. Nakonec ozdobte medvědím česnekem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang