Ingredience

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 dl mléka
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 – 4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
  • 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
  • piškoty
  • jahody
  • šlehačka na ozdobení

Postup

Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme zchladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu.

Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové hmoty. Poklademe jahodami a zalijeme zbytkem. Dáme ztuhnout do ledničky. Po ztuhnutí vyklopíme, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem a krájíme na plátky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang