tzatziki-s-feta-syrem

Vneste do vašeho domova kousek slunného Řecka díky tomuto vynikajícímu receptu na řecké tzatziki s lahodným sýrem feta.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 2 kelímky řeckého jogurtu
  • 1 neoloupaná okurka
  • 1/4 kelímku zakysané smetany
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce mletého čerstvého kopru
  • 1 a 1/2 lžičky mletého česneku (2 stroužky)
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 250 g fety, nakrájené na plátky
  • Olivový olej
  • Čerstvé tymiánové lístky
  • 250 g velkých oliv kalamata s peckami
  • 1 bochník pita chleba

Postup

  1. Jogurt dejte do středně velké mísy. Okurku nastrouhejte na struhadle a rukama ji vymačkejte, abyste odstranili většinu (avšak ne všechnu) tekutiny.
  2. Přidejte nastrouhanou okurku do jogurtu. Přidejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, ocet, kopr, česnek, 2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře a promíchejte.
  3. Na opečené pita trojúhelníčky: Předehřejte troubu na 175 °C.
  4. Nakrájejte pita chléb na 8 trojúhelníků a položte je na plech. Plech vložte do trouby a chléb opékejte 10 minut.
  5. Při podávání na talíře naaranžujte plátky fety, pokapejte je olivovým olejem a posypte lístky tymiánu. Přidejte olivy, pita trojúhelníčky a tzatziky a podávejte studené nebo při pokojové teplotě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang