Recept na vaječné sendviče s rozmarýnem, rajčaty a fetou

PečivoSendvičeSlané pečivoSlané receptySnackySnídaně
Vaječné sendviče

Tyto vydatné snídaňové sendviče jsou plné ingrediencí oblíbených ve středomořské kuchyni, včetně fety, rajčat a špenátu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Přídavný čas: 15 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vícezrnné sendvičové chleby
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
  • 4 vejce
  • 2 šálky čerstvých listů baby špenátu
  • 1 střední rajče nakrájené na 8 tenkých plátků
  • 4 lžíce sýra feta se sníženým obsahem tuku
  • ⅛ lžička košer soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Rozdělte sendvičové plátky a řezné strany potřete 2 lžičkami olivového oleje.
  3. Položte je na plech a opékejte v troubě asi 5 minut nebo dokud nejsou okraje světle hnědé a křupavé.
  4. Mezitím na velké pánvi rozehřejte zbývající 2 lžičky olivového oleje a rozmarýn na středním plameni.
  5. Do pánve rozbijte jedno vejce po druhém.
  6. Vařte asi 1 minutu nebo dokud bílky neztuhnou, ale žloutky jsou stále tekuté.
  7. Žloutky rozbijte stěrkou.
  8. Obraťte vejce a smažte je na druhé straně, dokud nejsou hotová.
  9. Odstavte z ohně.
  10. Spodní poloviny opečených sendvičových plátků položte na čtyři servírovací talíře.
  11. Na talíře rozdělte špenát. Na každý dejte dva plátky rajčat, vejce a 1 lžíci sýra feta.
  12. Posypte solí a pepřem.
  13. Navrch položte zbývající tenké půlky sendvičů.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang