Sendviče s vajíčkovou pomazánkou bez hořčice jsou rychle hotové, protože používáme vejce uvařená natvrdo v horkovzdušné fritéze.

Tato pomazánka je ideální pro děti, protože není pálivá od hořčice. Jídlo plné bílkovin! Kopr v tomto receptu dodává pomazánce příjemnou chuť, aniž by hořčice nebo kyselé okurky působily trpce. Díky tomu je ideální pro podávání k pozdní snídani nebo obědu, zejména pokud budete servírovat dětem.

Jednou ze skvělých věcí na tomto receptu je, že potřebné ingredience budete mít pravděpodobně téměř vždy po ruce, protože se jedná o základní kuchyňské suroviny.

Ingredience

  • 8 vajec
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1 lžička kopru
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 8 plátků chleba

Majonézu lze nahradit stejnou porcí sýra ricotta, obyčejného řeckého jogurtu nebo hummusu. Nejenže se dobře promíchají, nýbrž dodají i další živiny!

Postup

  • Krok 1: Vejce vložte do košíku horkovzdušné fritézy. Vařte při teplotě 250 °C po dobu 17 minut. Vejce přendejte do ledové lázně, aby se ochladila. Nebo vejce můžete uvařit na sporáku. Když jsou zcela uvařená a dostatečně vychladlá, oloupejte vejce a rozkrojte je na poloviny. Lžící opatrně oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte do mísy a bílky položte na prkénko. Bílky jemně nasekejte.
  • Krok 2: Dále stačí ke žloutkům přidat majonézu a koření. Vidličkou rozbijte žloutky a rozmačkejte ingredience dohromady. Poté do mísy přidejte bílky. Vidličkou jemně vmíchejte bílky do směsi.
  • Krok 3: Na krajíc chleba dejte lžící štědrou porci vaječné pomazánky a navrch položte další krajíc chleba.Postup opakujte, dokud nevyrobíte čtyři sendviče. Sendviče rozkrojte na poloviny a podávejte.

Vaječnou pomazánku vložte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v chladničce až pět dní. Technicky vzato lze pomazánku zmrazit, ovšem nedoporučuje se to. Když ji rozmrazíte, stane se vodnatou a gumovou. Lepší je udělat čerstvou dávku.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang