veganska-bramborova-vajicka

Recept na bramborový předkrm, který vzhledem připomíná vajíčka a je delikátní.

Ingredience

  • 15 malých brambor (celkem asi 500 g), omytých a vydrhnutých
  • Sůl
  • ¼ šálku veganské majonézy
  • 2 lžíce (nebo více) rostlinného mléka nebo vody
  • 1 lžíce sladké nakládané okurky, jemně nasekané
  • 1 lžíce žluté hořčice
  • 1 a ½ lžičky jablečného octa
  • 1 lžička cibulového prášku
  • ½ lžičky. kala namak (černá sůl)
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • Uzená paprika a snítky kopru (k podávání)

Postup

  1. Do velkého hrnce s vroucí hojně osolenou vodou přidejte 15 malých brambor, které jste omyli. Znovu přiveďte k varu a vařte brambory 15-20 minut, dokud nejsou měkké.
  2. Brambory slijte a přendejte do mísy s ledovou vodou a nechte je 5 minut vychladnout. Znovu je nechte okapat.
  3. Každou bramboru rozkrojte na polovinu. Ze zaobleného konce odkrojte malý kousek, abyste vytvořili plochou stranu a půlky brambor mohly ležet řeznou stranou nahoru.
  4. Z každé poloviny brambory vydlabejte zaokrouhlenou ½ lžičky dužiny, abyste uprostřed udělali jamku.
  5. Během práce přendejte dužinu brambor do středně velké mísy.
  6. Do vydlabané bramborové dužiny přidejte ¼ šálku veganské majonézy, 2 lžíce rostlinného mléka nebo vody, 1 lžíci sladké pochoutky, pokud je sypká, nadrobno nakrájenou, 1 lžíci žluté hořčice, 1½ lžičky jablečného octa, 1 lžičku cibulového prášku, ½ lžičky kala namak (černé soli) a ½ lžičky mleté kurkumy.
  7. Pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličky vše rozšlehejte dohromady a v případě potřeby přidávejte po lžičkách rostlinné mléko, dokud nevznikne hladká hmota. Ochutnejte náplň a podle potřeby ji dochuťte solí.
  8. Náplň přendejte do sáčku opatřeného hvězdicovou špičkou nebo do uzavíratelného plastového sáčku s odstřiženým jedním rohem. Do každé půlky brambor vmáčkněte trochu náplně.
  9. Brambory posypte špetkou uzené papriky a snítkou kopru. Ďábelská „vajíčka“ přeneste na talíř a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang