Veganské kakaové pralinky

Dezerty

Na 1 dávku (cca 18 kuliček) budete potřebovat:

  • 250 g kešu ořechů
  • 200 g kakaového másla
  • 25 g holandského kakaa
  • 6 polévkových lžic javorového sirupu
  • 3 kávové lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 1 vanilkový lusk
  • hrst pekanových ořechů

Postup:

  1. Kešu ořechy namočte na 3-4 hodiny do vlažné vody, aby změkly.
  2. Kakaové máslo rozehřejte.
  3. Slijte vodu s ořechů a ořechy přendejte do food procesoru nebo mixovací nádoby od robotu.
  4. Přidejte rozehřáté kakaové máslo, holandské kakao, javorový sirup, 1 kávovou lžičku skořice, sůl a zrníčka z vanilkového lusku a rozmixujte do hladké nebo téměř hladké hmoty.
  5. Kakaovou hmotu přendejte do misky a dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.
  6. Pekanové ořechy nasekejte nadrobno a v hlubokém talíři je smíchejte se zbylou skořicí.
  7. Z kakaové hmoty tvořte kuličky, které obalte v oříšcích a skořici.
  8. Uchovávejte v lednici a podávejte vychlazené.

Jaké má principy rostlinná veganská strava zodpoví uvedený odkaz na web www.vegan.cz.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang